Eerste superheld van Lage Landen

Print
Eerste superheld van Lage Landen

Foto: koen fasseur

Bruno De Roover uit Antwerpen heeft zich nog niet echt geout als scenarist. Romano Molenaar uit het Nederlandse Pijnacker tekent dan weer voor Amerika’s comicmarkt. En toch geven die twee nieuw leven aan één van de bekendste Vlaamse stripfiguren. Hun J.Rom, begroot op drie delen, is een radicale remake van de Gouden Stuntman van desttijds. De eerste superheld van de Lage Landen is een feit.

210.000 exemplaren voor een compleet nieuwe stripreeks. Alstublieft. Geen strip doet momenteel beter in de Lage Landen. Zelfs het eclatante succes van Amoras kon daaraan niet tippen. En zelfs in Europa overtroeven enkel zeer gevestigde waarden als Asterix of Blake en Mortimer dat cijfer. Kortom, een binnenkomer van formaat voor twee toch relatief onbekende stripauteurs. Tenzij u een kenner bent van comics of houdt van de Nederlandse cultserie Storm die Romano Molenaar heeft overgenomen. Of de frisse gagstrip Café Cowala van Bruno De Roover

Champions League

De Roover (42), een Antwerpenaar met Brugse roots en een Truiense moeder, zegt het zo: “Het voelt aan alsof ik tot nu in tweede klasse speelde en nu ineens in de Champions League meedoe. Al heb ik het gevoel dat iktoch goed opgewarmd ben. Ik heb naast mijn anoniem studiowerk voor Studio 100 toch een tijd meegedraaid in de reguliere Suske en Wiske-reeks. En nu nog brainstorm ik regelmatig met Peter Van Gucht, de hoofdscenarist van Suske en Wiske, op ideeën voor nieuwe albums.”

Maak ‘The Awakening of a Hero’ als eerste mee. Ontdek morgen ‘Schaduw’ dankzij een exclusieve voorpublicatie in Het Belang van Limburg.

Surf naar http://hbvl.be/JROM en maak kans op een van de 150 gesigneerde hardcovers. 

Lees vandaag alles over de strip in uw krant.