Zesdejaars Toerisme leiden collega’s rond in Lier

Print

Foto: Bart Vandezande

Herk-de-Stad - Op vrijdag 24 oktober 2014, vlak voor de herfstvakantie, hebben de zesdejaars Toerisme van de Sint-Martinusscholen gegidst in Lier. Naast de middeleeuwse ontstaansgeschiedenis was er ook aandacht voor het actuele, bruisende ‘Liereke Pleziereke’, de bijnaam van de stad.

Voor de leerlingen betekende het rondleiden een praktische proef voor hun geïntegreerde opdracht. De zesdejaars waren volledig zelf verantwoordelijk voor de coördinatie en het gidswerk van de uitstap. Bijzonder aan de opdracht was dat ze hun jongere collega’s van de afdeling Toerisme gidsten, net als de derdejaars Humane Wetenschappen, Hotel, Handel en Handel-Talen.

Uiteraard werd de geschiedenis van Lier stevig onder de loep genomen. Zo kwam onder andere Gummarus, de patroonheilige van de stad, ter sprake, net als het stadhuis en het begijnhof. Ook werd het verhaal achter de bekende Zimmertoren op het Zimmerplein uit de doeken gedaan. Die maakte als Sint-Corneliustoren ooit nog deel uit van de 14de-eeuwse stadsomwalling en bevat maar liefst dertien wijzerplaten.

Voor de leerlingen betekende de uitstap een verrijkende ervaring en een ideale manier om de herfstvakantie op een boeiende manier in te luiden.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio