Dusartplein vol uniformen voor Dag van de Jeugdbeweging

Print
De Vlaamse jeugdbewegingen hebben vrijdag de ‘Dag van de jeugdbeweging’ gevierd. In Limburg trokken de 27.000 leden van allerlei jeugdgroepen in uniform naar school.

‘We vieren inderdaad feest van ’s morgens tot ‘s nachts’, zegt woordvoerder Michéle Bours van Chiro Limburg. ‘Vanochtend verzamelen hier op het Kolonel Dusartplein zo’n 800 leden en leiders voor een lekker ontbijt. Meteen na schooltijd verzamelen we hier terug voor een Zang van de jeugdbeweging waar we populaire songs en kampliedjes samen zullen zingen. En vanavond is er dan de grote Nacht van de jeugdbeweging in Muziekodroom, waar we al 2.600 kaartjes voor hebben verkocht en het bordje uitverkocht dus nodig zal zijn. Het gaat dus goed met ons.’

En dat bewijzen de cijfers: in Limburg blijft het ledenaantal licht stijgend waarmee nu afgeklokt wordt op 27.000. Chiro is in onze provincie de grootste met 11.323 leden, gevolgd door Scouts & Gidsen met 7.212 en KSJ met 5.388. Daarna volgen KLJ met 2.363 leden, KAJ met 402 en JNM, het kleinste broertje met 150 leden.

‘En toch staan we ook even stil bij onze problemen want de nieuwe regering besliste om minder middelen aan de lokale jeugdwerkingen te geven. Een keuze die we enorm betreuren’, zegt Bours.

Bekijk hier alle foto's.

Bekijk hier de foto's van onze lezers.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio