Hotelafdeling van de Sint-Martinusscholen zet in september reeds de deuren open.

Print

Foto: Brigitte Ramaekers

Herk-de-Stad - Afgelopen maand lieten de leerlingen van de hotelafdeling zich ook buiten de schoolmuren inspireren voor hun fantastische job. Hun enthousiasme deelden ze meteen met ouders, vrienden maar ook met externen.

Leerlingen van het derde en vierde jaar hotel en restaurant-keuken gingen afgelopen donderdag en vrijdag op inleefdagen in de stad van de Smaak, Hasselt. Ze volgden de smaakroute, bezochten Crème de la crème en dompelden zich onder in een culinaire wereld tijdens workshops op school.

Ook de hogere jaren van de hotelafdeling werden geprikkeld door uiteenlopende activiteiten buiten de school. Het zevende jaar Specialiteitenrestaurant bracht een bezoek aan Hanos in Hasselt en combineerde dat met een “Dining with Stars’ in Vivendum. Ze bezochten samen met de zesdejaars deze maand ook Zeebrugge in het kader van “Fish2know”.

Maar de leerlingen van de hotelafdeling gaan niet alleen op stap, ze zetten zich ook volledig ten dienste van anderen. Zo kookte 5 restaurant-keuken reeds voor hun ouders. 6 Hotel verzorgde op verplaatsing in Mechelen een diner voor ‘De Eenhoorn’. 5 restaurant – keuken ontving dan weer een groep geïnteresseerde bakkers voor een Puratos demonstratie op school. Zelfs de leerlingen van het derde en het vierde jaar bereidden een heerlijke maaltijd voor een delegatie van de overheid. Een enthousiaste groep jonge mensen, die zich voorbereiden om ons in de toekomst te laten genieten van heerlijke en mooi gepresenteerde gerechten.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio