Leerlingen Wetenschappen & Techniek leven zich uit in Leuven

Print
Leerlingen Wetenschappen & Techniek leven zich uit in Leuven

Foto: Bart Vandezande

Herk-de-Stad - Ook het interessegebied Wetenschappen en Techniek van de Sint-Martinusscholen ging op inleefdagen. De leerlingen van 3 Basismechanica, Elektromechanica, Elektrotechnieken, Mechanische Technieken, Industriële Wetenschappen en Wetenschappen trokken naar Leuven.

In Diest stapten ze op de trein richting Leuven. Daar stond als eerste de stadsschouwburg op het programma. Een rondleiding met gids wierp een blik achter de schermen. Daarna was het Leuven ontdekken met een historisch stadsspel. Na het avondeten bezochten ze de brouwerij van Stella Artois.

Een groep leerlingen bouwde zelf een vlot om de Dijle af te varen tot in Heverlee. Een andere groep maakte de Ruwaalwandeling en voer de Dijle af tot in Heverlee met de kano in de stijl van de Vikingen.

Ook campus Arenberg in Heverlee werd bezocht. Ze volgden er zelfs workshops aan de KULeuven. Zowel exacte wetenschappen als toegepaste wetenschappen kwamen aan bod. Namiddag lieten ze de hersenen ontspannen in het zwembad van Sportoase en ’s avonds spoorden ze terug naar Diest.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio