Leerlingen bezoeken Het Belang van Limburg

Print
Leerlingen bezoeken Het Belang van Limburg

Foto: johan timmers

Schulen

Herk-de-Stad - Vrijdag brachten verschillende klassen van de Sint-Martinusscholen uit Herk-de-Stad een bezoek aan de redactie van HBvL .

Niet alleen de journalisten, maar ook wij mochten voor een dagje binnen in de gebouwen. Ook al waren ze allemaal druk aan het werk, toch mochten we hen een paar vraagjes stellen over hun job en over hun belevenissen die ze als journalist hebben meegemaakt. Een deadline is zeer belangrijk voor hun, en ook wij konden aanvoelen hoe het was om een artikel binnen de gevraagde tijd op tafel te leggen. We moesten vraagjes bedenken en die mochten we gaan stellen aan de journalisten van alle redacties. Ook mochten we een kijkje gaan nemen in de archieven van de krant. Alle kranten die ze ooit hebben uitgebracht, konden wij bezichtigen. Dat was héél indrukwekkend!


We hebben natuurlijk ook wat te horen gekregen over het verleden van de krant, de oprichters en hoe het nieuws uiteindelijk in de krant komt te staan. Naast deze informatie, hebben we ook een kleine rondleiding gekregen door het gebouw, om te kijken hoe alles eraan toe gaat.Ik vond het bezoek heel leuk en interessant, en als het kon zou ik zeker eens teruggaan. Al was het maar om al deze journalisten te bedanken voor wat ze elke dag, binnen hun deadline, voor ons maken, om ons allemaal te informeren. Na het bezoek weet ik een ding zeker: Ik word journalist!

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio