Taal & Cultuur in de kijker tijdens inleefdagen Sint-Martinusscholen

Print
Taal & Cultuur in de kijker tijdens inleefdagen Sint-Martinusscholen

Foto: Bart Vandezande

Herk-de-Stad - Afgelopen donderdag en vrijdag gingen de derdejaars van het interessegebied Taal & Cultuur van de Sint-Martinusscholen op inleefdagen. Tijdens de tweedaagse verkenden ze de stad Luik, brachten ze een bezoek aan de redactie van Het Belang van Limburg en stond ook het thermenmuseum van Heerlen op het programma.

De leerlingen hebben zich bij hun studiekeuze geëngageerd voor een studierichting binnen het interessegebied Taal & Cultuur. Daarom werden de derdejaars Latijn, Handel-Talen en Toerisme ondergedompeld in een taal- en cultuurbad zodat ze zich geruggensteund voelen voor hun keuze.
Donderdag brachten de leerlingen een communicatief bezoek aan de stad Luik. In groepjes van tien leerlingen gingen ze op pad met een Franstalige taalanimator. Via ludieke opdrachten werden de leerlingen uitgedaagd om hun spreekvaardigheid te oefenen.
De dag nadien zagen de leerlingen de taal in werking tijdens een bezoek aan de redactie van Het Belang van Limburg. De leerlingen kwamen meer te weten over de geschiedenis van de krant en kregen een blik achter de schermen. Ze kregen de kans om de journalisten te interviewen en zelf een krantenartikel te schrijven.
Ter afsluiting van de tweedaagse trokken de leerlingen richting Heerlen waar ze indrukwekkende restanten van een Romeins badhuis konden bewonderen in het thermenmuseum. Het museum heeft ook een gevarieerde collectie gebruiksvoorwerpen uit de Romeinse tijd, afkomstig uit Coriovallum, de Romeinse stad die onder Heerlen ligt.
Voor de leerlingen waren de inleefdagen een verrijkende ervaring en een prima start van het schooljaar.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio