Bronnendag voor leerlingen Sint-Martinusscholen

Print

Foto: Brigitte Ramaekers

Herk-de-Stad - Geen leerstof verwerken, maar competenties ontwikkelen met de leraar als coach en dit in samenhang met integrale opdrachten.

Waar en hoe vind je relevant bronnenmateriaal? Hoe selecteer je de gevonden informatie? Hoe verwerk je deze informatie juist en gestructureerd? De vierdejaars van de studierichting Sociale en technische wetenschappen kregen hierover geen theorieles op school, zij gingen een hele dag in Hasselt aan de slag met oefeningen en opdrachten. De verplaatsing gebeurde met de fiets: prijsbewust en milieuvriendelijk.


Er waren zoekopdrachten in de provinciale bibliotheek. In het restaurant De KwiZien werd ingezoomd op het organiseren van een maaltijd en tafeletiquette. Daarna volgden er opdrachten in het kunstencentrum Z33 en over het werk van Felice Varini. Vanuit de Sky Lounge van het Radisson Blu Hotel werd het kunstwerk uitvoerig bewonderd en was het tijd voor een picknick en een groepsfoto. Na de middagpauze fietsten de leerlingen naar Kuringen voor een bezoek aan het waterzuiveringsstation Aquafin. De bronnendag werd afgerond met een bezoek aan de kruidentuin van Herkenrode.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio