Bakken en braden in Peer

Print

Wie geen zin heeft in pompende beats, maar wel van de zon en muziek wil genieten, kan dit weekend naar Peer. In de verzengende hitte van Noord-Limburg is daar vrijdag de dertigste editie van het Bluesfestival van start gegaan. Met een mooie headliner, maar vooral enkele aangename verrassingen.

De zweterige bierpensen begaven zich tegen 19 uur naar het eerste optreden van het weekend. De lokale jongens van Rusty Roots kregen de hete tent meteen in beweging. Door af te sluiten met B.B. King charmeerden ze meteen het publiek.

Toen we de foto van The 45’s in de infobrochure zagen, vreesden we een kopie van Jake Bugg. Maar op het podium zagen we enkele frisse jonge knapen met een Beatles-kapsel die enkele verrassend goede blues- en Sixtiessongs brachten, inclusief strakke gitaarsolo’s. De eerste verrassing van het weekend was een feit.

Nico Duportal & His Rhytm Dudes katapulteerden Peer vervolgens terug naar de Fifties met hun kledij en vooral hun muziek. Tussendoor maakten de Fransen zelfs tijd voor wat jazz. Dat resulteerde meteen in heel wat gedans.

Het enige gedans dat headliner Elvis Costello teweegbracht, waren slows. Costello stond moedig alleen vooraan met zijn gitaar, en dat leken de koppeltjes in het publiek wel te appreciëren. Maar wij zochten toch eerder de toog op. Leuke afsluiter, maar toch wat traag na wat we voordien te zien hadden gekregen.

Bekijk hier meer foto’s.