Na bijna 100 jaar weer een Mievers Beer

Hobbybrouwers brengen 'Mieverse Bok' op de markt

Print
Meeuwen-Gruitrode - Meeuwen heeft na bijna een eeuw weer een eigen bier: een Mieverse Bok. Het recept is van hobbybrouwer Dries Beyens. “Een origineel troebel pilsbier met een alcoholgehalte van 5,3 procent, niet te bitter met een kruidige en fruitige smaak. Pils die nog echt naar pils smaakt’, vinden Dries compagnons, Hans Gielen en Wouter Janssen.

Als we Hans Gielen, Dries Beyens en Wouter Janssen mogen geloven staat de bierliefhebbers tijdens de komende Mieverse cristal nacht iets bijzonders te wachten. Dan brengen ze officieel hun pilsbier op de markt. Wij mochten deze Mieverse Bok proeven. En het moet gezegd: best wel een lekker pittig pilsje en vooral mooi gepresenteerd in een speciaal Mievers Bokglas.

Volgens Hans,de schoonbroer van Dries, ontbrak er in Meeuwen maar één ding: “Een dorpsbier. Acht maanden geleden op café tussen pot en pint werd het idee van een bockbier, geënt op het vroegere Meeuwens bier, reëel." Dankzij Dries, een hobbybrouwer, hij brouwt en próéft graag bier. "Met onze Mieverse Bok refereren we naar de oerpils van Meeuwenaar Jozef Indekeu, brouwer en stichter van Cristal Alken”, licht brouwer Dries Beyens toe. 

"Met een startpakket, voor 20 liter bier, en na twee brouwsels en enkele aanpassingen dronken we enkele maanden geleden een pils waar we best wel fier op kunnen zijn. Mieverse Bok, gebrouwen met echte hopbellen die tegen het glas plakken en met gist op de fles”, vertelt Dries.

Hans, Dries en Wouter zien zo een droom in vervulling gaan. “Tijdens de Cristal nacht kan je onze pils  proeven. Onze Mieverse Bok is zeker een dorstlesser voor officiële recepties. En onze Mieverse Bok drink je enkel uit een origineel bierglas”, zegt Wouter Janssen,  samen met Hans staat hij in voor de marketing van het Mievers Beer.

De Cristal van Jozef Indekeu krijgt met deze Mieverse Bok dus een opvolger. In Het Complot schenken ze in primeur het ‘Mievers Beer’. “Een echte dorstlesser, met een licht bittere smaak ”, besluit brouwer Dries.

De Mieverse Bok wordt in beperkte oplage, 500 liter, gebrouwd. Wil je een Mieverse Bok proeven? Zak het komende weekend, 28 mei, af naar de Mieverse cristalnacht in Het Complot.                  

RDr    

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio