Leuke spectaculaire parochiefeesten

Print
Voeren - Tijdens de parochiefeesten op zondag 27 augustus in Teuven zal het internationaal kampioenschap Grenspoalhowe georganiseerd worden. In enkele jaren tijd is dit grenspoalhowe uitgegroeid tot een begrip en traditie in de Voerstreek. In de Gieveldstraat is er eveneens een heuvelklim voor snelle bolides en op de feestweide is een tentoonstelling van oude tractoren en oldtimers (auto’s, motoren e.d) .

Tijdens de parochiefeesten op zondag 27 augustus in Teuven zal het internationaal kampioenschap Grenspoalhowe georganiseerd worden. In enkele jaren tijd is dit grenspoalhowe uitgegroeid tot een begrip en traditie in de Voerstreek.  Het opzet blijft ongewijzigd: per vereniging, vriendengroep, buurtvereniging die zich aanmeldt mogen  er 3/4 personen meedoen om te proberen de houten paal (om de beurt) te kappen met een bijl.  De aanhang mag uiteraard massaal supporteren en meefeesten.

Praktisch:

Georganiseerd door Parochiefeestencomité
Na de Eucharistieviering in het Dorpshuis is er een warme maaltijd voorzien en is het Früschoppen geblazen  in de feesttent. In de namiddag zijn er diverse optredens en wederom een editie van het Grenspoalhowwe.
Locatie: Feesttent voor Dorpshuis Teuven
Aanvang: 10.30u

De strijd voor het paalkappen zal plaatsvinden vanaf 17.00 uur op het feestterrein achter het Dorpshuis na de festiviteiten die reeds vanaf  ’s ochtends plaatsvinden in en rond de zaal (gezelligheid, een warme hap, een frisse pint en muziek) en de feesttent. In de Gieveldstraat is er eveneens een  heuvelklim voor snelle bolides en op de feestweide is een tentoonstelling van oude tractoren en oldtimers (auto’s, motoren e.d) . Ook is er een tractortoer voor wie een stukje van Teuven wil bewonderen. De deelname aan het Grenspoalhowe is gratis.

Aanmelden voor deze strijd kan op de dag zelf bij het bonnenhok in de feesttent. Inschrijven kan ook op voorhand.

Op zondag 27 augustus 2017 ronken wederom de motoren tijdens de  Heuvelklim Teuven.

Het inschrijfgeld voor de Heuvelklim bedraagt € 150,- per auto, hierbij is inbegrepen: doorlopende heuvelklim op een afgezet parcours met baanposten en een professionele tijdmeting, ontvangst met koffie en vlaai, buffet voor 1 persoon, rally-schild met startnummer en toegangssticker voor het afgezette parcours.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio