Maria processie en feest in Moelingen

Print
Voeren - Op dinsdag 15 augustus is er traditiegetrouw feest in Moelingen. Vanaf 9.30 uur, na de mis, trekt de Maria-processie door het dorp. De meeste inwoners maken deel uit van de processiegroepen. Maria staat centraal in deze devote ommegang in het dorp, en Withuis. Naast de rommelmarkt, de muziek, een droogje en een natje en de dorpsbarbecue (van 13.00 tot 16.30 uur) georganiseerd door de Gezinsbond (kaarten bij de leden van de Gezinsbond) is er de hele dag animatie op het Kerkplein bij het Duvelke en in en rond de Berwien.

Op dinsdag 15 augustus is er traditiegetrouw feest in Moelingen. Vanaf 9.30 uur, na de mis, trekt de Maria-processie door het dorp. De meeste inwoners maken deel uit van de processiegroepen. Maria staat centraal in deze devote ommegang in het dorp, en Withuis. Naast de rommelmarkt, de muziek, een droogje en een natje en de dorpsbarbecue (van 13.00 tot 16.30 uur)  georganiseerd door de Gezinsbond (kaarten bij de leden van de Gezinsbond)  is er animatie, ook speciaal voor de kinderen, op het Kerkplein bij het Duvelke en aan de Berwien.  Voor tractorfans is er goed nieuws. Na en tijdens de toerrit (vertrek om 13.00 uur), (de verharde weg wordt regelmatig ingeruild voor land- of boswegen en een ommetje op een uniek privédomein),   kan men de verzamelde tractoren bekijken op het Kerkplein. 

Ook de braderie-brocantemarkt in de Dorpstraat met muzikale optredens en kinderanimatie  gaat van start vanaf 12.00 uur tot 00.30 uur.  Op het Plein bij het Duvelke zijn er optredens van de Eminens Coverband,  van DJ Vincent met Theo Claessens en Marces Friedrichs en Karel Verspaget. Op het Kerkplein is er ook kinderanimatie. Aan de Berwien  staan De Hippies,  Angelina en Frans Theunisz, Johnny Memphis en DJ Flash op het programma. Van 12 tot 14.00 uur kan men er genieten van gratis spek en ei. Vanaf 14.00 uur worden gerechten geserveerd (niet gratis uiteraard) van de kleine kaart, is er barbecue met o.m. speenvarken aan ’t spit. Voor de kinderen is er een springkasteel. (nm)

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio