Gejaagd door de wind naar Mabroek

Print
Gejaagd door de wind naar Mabroek

Traditiegetrouw trok de processie in Remersdaal door het dorp. Dit jaar ging de ‘bronk’ samen met de harmonie en de schutterij Sint Heribertus naar de grot van Mabroek. Foto: Nico Meens

Voeren - Traditiegetrouw trok de processie in Remersdaal door het dorp. Dit jaar ging de ‘bronk’ samen met de harmonie en de schutterij Sint Heribertus naar de grot van Mabroek.

Traditiegetrouw trok de processie in Remersdaal door het dorp. Dit jaar ging de ‘bronk’ samen met de harmonie en de schutterij Sint Heribertus  naar de grot van Mabroek. Bij het verlaten van de kerk moesten de vlaggendragers zich schrap zetten tegen de stevige windvlagen. Aan de grot werd een gedeelte van de mis opgedragen. Dan trok  de stoet opnieuw naar de kerk. Neen, geen grote en lange  processietocht maar wel een  ingetogen gebeuren waaraan de meeste inwoners van  Remersdaal deelnamen.  Met vlaggen en muziek van de harmonie Sint-Héribertus van Remersdaal en de harmonie van  van Teuven die nu samen een vereniging vormen maakten de deelnemers er een devote ommegang van. Ook de koning en koningin van de schutterij stapten  mee met hun gevolg, getooid met de Belgische driekleur.

 

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio