Vrije ‘Boekenkastjes’ feestelijk geopend

Print
Vrije ‘Boekenkastjes’ feestelijk geopend

De boekentil werd feestelijk geopend in 's-Gravenvoeren Foto: Nico Meens

Voeren - Samen met de KVLV pakte Neos-Voeren uit met een nieuw initiatief. Op een drietal plaatsen in de Voerstreek hangen er sinds kort drie kleine ‘groene’ boekenkasten. Liefhebbers mogen er ‘vrij’ boeken meenemen of brengen.

Het initiatief ‘Little Free Library Organisation’ werd opgestart in Los Angeles om mensen aan te zetten tot meer lectuur. In het centrum van ’s-Gravenvoeren werd een van de eerste drie boekenkasten officieel en feestelijk werd onthuld.

 “Doelstelling van deze kleinste bibliotheek is liefhebbers en lezers warm maken om aandacht te hebben voor ‘duurzaamheid’  maar ook nieuwsgierig te maken om nieuwe en interessante  boeken te lezen en die leesdrempel te verlagen door  boeken te delen”, luidde de boodschap.  Met hulp van de technische dienst van de gemeente werden in samenwerking met KVLV en NEOS reeds drie groene boekenruilkastjes geplaatst:  in Teuven in de berm rechts van de trappen naar de kerk , bij het brugje naar de Mot,  Einde in Sint-Martens-Voeren en in 's-Gravenvoeren tegen de haag op het kerkplein (Pley). “Elke boekentil heeft ook minstens een steward die toezicht houdt en zorg draagt voor zowel de inhoud als voor het onderhoud. Voor ’s-Gravenvoeren is Danielle Lhomme de steward waar lezers kunnen aankloppen.

 

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio