Herkse studenten vertellen over stage in het Zuiden

Print
Herk-de-Stad - Drie Herkse studenten die recent in het kader van het stage in een land van het Zuiden vertellen vanavond op een infoavond in gemeenschapscentrum De Markthallen (Markt 2) in Herk-de-Stad over hun ervaringen. Zij gaan daarvoor vanaf 20 uur in gesprek met Robin Ramaekers, buitenlandjournalist bij VTM. De drie zijn Cedric Nijssen, Kato Minten en Hanna Guypen.

Cedric Nijssen

Cedric Nijssen studeert voor burgerlijk ingenieur aan de KU Leuven. Hij trok vorig jaar voor twee maanden naar Parakou in Benin waar hij betrokken was bij de bouw van micro-PV-installaties waarmee inwoners uit het dorp licht en elektriciteit konden opwekken. De materialen voor de bouw van de zonnepaneelinstallaties werd zoveel mogelijk bij lokale handelaars gekocht. Bediening en onderhoud gebeuren eveneens door lokale mensen die hiervoor een opleiding kregen.

Kato Minten

Kato Minten keerde eind juni terug van een verblijf van vijf maanden in Costa Rica waar ze actief was binnen Cepia. Deze organisatie zet zich in op het vlak van cultuur, onderwijs en psychologie voor kinderen van alle leeftijden. Van kleuter tot jong volwassene. Kato studeert orthopedagogie aan de Karel de Grote Hogeschool.

Hanna Guypen

Hannah Guypen was vorig jaar vijf maanden actief in aanvankelijk Phnom Penh en vervolgens Siem Reap, in Cambodja. Zij heeft er onder meer les gegeven en samen met lokale leerkrachten (in opleiding) uiteenlopend didactisch materiaal ontwikkeld. Hannah studeert voor leerkracht lager onderwijs aan het UCLL.

VTM-nieuwsdienst journalist Robin Ramaekers gaat met deze drie studenten in gesprek. Hij koppelt hun verhalen aan zijn eigen ervaringen als journalist in tal van conflictgebieden over de hele wereld. Vanuit die ervaring is hij ook prima geplaatst om de waarde van deze stageprojecten in te schatten.

Tussendoor zorgt Patrick Thijs van Culturen in Beweging voor enkele streepjes wereldse muziek. Na de verhalen is er ruim tijd om met een glas verder kennis te maken en ervaringen uit te wisselen. De avond is een initiatief van het gemeentebestuur i.s.m. Wereldraad Herk-de-Stad. Info: stadsbestuur, Pikkeleerstraat 14, 3540 Herk-de-Stad, tel. 013/38.03.10, info@herk-de-stad.be, www.herk-de-stad.be.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio