Voordracht ‘Alzheimer’ door prof. Christine van Broeckhoven

Print
Herk-de-Stad - In het kader van de Seniorenacademie van Okra Trefpunt 55+ en Davidsfonds Herk-de-Stad is straks om 14 uur professor Christine Van Broeckhoven te gast in gemeenschapscentrum De Markthallen (Markt 2) in Herk-de-Stad. Zij geeft een voordracht over het thema ‘Wetenschap en de ziekte van Alzheimer.

 

In deze lezing krijg je meer te weten over onze hersenen, de veroudering ervan, het geheugen en dementie, meer concreet de ziekte van Alzheimer. Professor Van Broeckhoven geeft meer inzicht in de genetica van de dementie en gaat tijdens haar lezing in op de mogelijke, nieuwe therapieën. Ook de risicofactoren voor het ontstaan van dementie zijn een belangrijk deel van de sessie. Door de toegenomen welvaart leven we steeds langer. Dat is fijn, maar deze vergrijzing brengt een hoop maatschappelijke uitdagingen met zich mee, zoals dementie , met de ziekte van Alzheimer als meest voorkomende vorm. Professor Christine Van Broekhoven werd nationaal en internationaal geprezen en gelauwerd voor haar wetenschappelijk werk en kreeg o.a. het ereteken van Grootofficier in de Leopoldsorde van koning Albert II.

De voordracht vindt plaats in gemeenschapscentrum De Markthallen (Markt 2) in Herk-de-Stad. Ze vangt aan om 14 uur. Deelnameprijs: 5 euro voor leden van Okra of Davidsfonds, 8 euro voor niet-leden (incl. koffie en versnapering tijdens de pauze). Info: magdamertens@proximus.be, tel. 013 55 20 95.

 

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio