Een unieke samenwerking met de horeca

‘Haspengouw ziiingt’ een nieuw Limburgs zangfeest op Grote Markt

Print

‘Haspengouw ziiingt’ een nieuw Limburgs zangfeest op Grote Markt Foto: Jozef Croughs

Alken / Sint-Truiden / Wellen / Nieuwerkerken / Heers / Gingelom / Borgloon - Donderdag 20 juli, op de vooravond van de Nationale feestdag, staat de eerste editie van Haspengouw Zingt in de startblokken. De gloednieuwe Zuid-Limburgse editie gaat door op de Grote Markt van Sint-Truiden. Het wordt een avondvullende show waar het Nederlandstalige lied de boventoon heeft met af en toe zijsprongetje over de taalgrens. Top-act die avond is Jelle Cleymans & Jonas Van Geel.

Haspengouw ziiingt heeft een unieke samenwerking met Truiense horeca op Grote Markt. “Met een originele insteek en wat overtuigingswerk hebben wij alle horecazaken van de Grote Markt zover gekregen dat ze de drank/eetbonnen van de organisatie ook in hun etablissement aanvaarden,” zegt organisator Koen Vanhove.

De bezoekers van Haspengouw ziiingt kunnen met de consumptiebonnen terecht in alle cafés van de markt. Op de markt zelf worden de dranktogen uitgebaat door 4 plaatselijke verenigingen Levensloop, Raad van Elf, Leefschool De Villa en M-Theater een toneelgroep van Melveren.  Bonnen worden verkocht per 9 stuks aan 10 euro waarvan 1 euro naar de goede doelen van die verenigingen gaat. “Niemand moet nog naar huis met ongebruikte bonnekes, … drink/eet ze verder op, op de terrassen van of binnen in de horecazaken. Een Primeur, “weet Vanhove

Zingen

Het nieuwe gratis muziekevenement moet in juli ‘Vlaanderen Muziekland XL’ doen vergeten. Naast de top-act Jelle en Jonas zal Raf Van Brussel als begenadigd presentator/voorzanger/dirigent, en bijgestaan door Geena Lisa, live met zijn begeleidingsband, de lokale zangkoren de Boerebloos, Facette Djada jeugdkoor en het koor Altebasso ondersteunen.  Er worden 4.000 tot 8.000 meezingers van alle leeftijden verwacht.

www.haspengouwziiingt.be - aanvang 18.30uur – middernacht einde van het feest.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio