Krokusdrink brengt ondernemers samen

Print
Hechtel-Eksel - Om het ondernemersklimaat in de gemeente te stimuleren, organiseert het gemeentebestuur in samenwerking met transportbedrijf Geertrans (H.Essers) op woensdag 25 februari een netwerkmoment voor alle ondernemers van Hechtel-Eksel.

 

Met dit evenement wil de gemeente de schijnwerpers richten op een uitzonderlijk bedrijf. Door elk jaar een andere onderneming centraal te stellen, wil de gemeente haar lokale bedrijven promoten en ondersteunen. Voor deze eerste editie zal Geertrans, zustervennootschap van H.Essers als gastheer fungeren. Vanuit haar vestiging in Eksel verzorgt het bedrijf met een team van meer dan 200 gespecialiseerde medewerkers dagelijkse nationale en internationale uitzonderlijke transporten van stalen platen, silo’s, torenkranen, graafmachines, koeltorens, bouwmaterialen. Het beschikt hiervoor over een wagenpark van 180 trekkers en 452 opleggers.

 

Tijdens de Krokusdrink krijgen de genodigden de kans om zelf een proefrit te doen met één van deze bijzondere voertuigen.

 

Schepen van lokale economie, Nele Lijnen, is verheugd met dit evenement: “Dit evenement is een ideaal moment voor onze bedrijven om elkaar beter te leren kennen in een informele sfeer. Hechtel-Eksel huisvest diverse interessante bedrijven die actief zijn op vele terreinen. Een hechter netwerk kan onze lokale economie alleen maar versterken.”

 

Het bedrijf H.Essers werd opgericht in 1928 door Henri Essers en is intussen uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende bedrijven in Europa op het vlak van transport en logistiek voor sectoren als chemie, pharmaceutica/healthcare en kwalitatief hoogstaande goederen. De afgelopen 10 jaar kende het bedrijf een stevige uitbreiding, te danken aan de autonome groei en een aantal strategische overnames. In 2014 boekte H.Essers een omzet van 430 miljoen €. Het bedrijf telt momenteel +900.000 m² magazijnruimte, een vloot van 1.250 trekkers en 2.700 aanhangwagens. Naast de hoofdzetel in Genk, heeft H.Essers een tweede thuisbasis in Roemenië. www.essers.com

 

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio