Greenspot Zammelen legt uniek stukje natuur bloot

Print
Greenspot Zammelen legt uniek stukje natuur bloot

Foto: Francis Croes

Kortessem - Op zaterdag 24 juni 2017 van 10 tot 12 uur organiseert ‘Effen Weg’een natuurwandeling van 7 km doorheen de ‘Greenspot’ Zammelen. Aan de niet-leden wordt er een bijdrage van 2 euro gevraagd.Het pittoreske dorpje Zammelen vormt het decor van deze wandeling.

Aan de rand van Haspengouws leemplateau, in de vallei van de kronkelende Mombeek vormt zich een afwisselend natuurgebied. Een top-natuurwandeling door vochtig Haspengouw! Effen Weg organiseert wekelijks wandelingen voor mensen met (chronische) pijn maar ook al wie behoefte heeft aan wat gezonde buitenlucht, een babbel of gewoon eens lekker wil gaan wandelen doorheen een prachtige brok natuur is meer dan welkom! Inschrijven via de website is noodzakelijk, de plaatsen zijn beperkt!
Het pittoreske dorpje Zammelen ligt aan de rand van het Haspengouws leemplateau, in de vallei van de kronkelende Mombeek. Het natuurgebied draagt dezelfde naam als het dorpje bovenop de hellling : Zammelen. Het verrast je op elk tijdstip van het jaar met zijn buitengewoon rijke en bijzonder gevarieerde natuur. Een tocht door één van de mooiste plekjes in Haspengouw. Het gebied tussen Gors, Zammelen en Jesseren, wordt terecht de groene schatkamer van de natuur genoemd. Het is dan ook werkelijk een mooi gebied dat aan de rand van het Haspengouws leemplateau ligt. Haspengouw is gekend als “de” fruitstreek van België, waar de boomgaarden goed gedijen in de plaatselijke kleigrond. In dit glooiend landschap zijn er echter door een combinatie van water, leem, kalk en zand in de bodem ook poelen en moerassen te vinden, beemden, orchideeënweiden, broekbosjes. Reservaties: www.effenweg.be/events/greenspot-zamm.. Vertrekpunt aan ‘Fietscafé De Pastorie’, Martinusstraat 34  3840 Gors Opleeuw

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio