Winnend gerecht proeven tijdens prijsuitreiking in CC

Hotelscholen strijden om om titel van 'Culinair Haspengouw'

Print
Hotelscholen strijden om om titel van 'Culinair Haspengouw'

Foto: Francis Croes

Kortessem - De Grote Raad van de Confrerie van het Kortessems Fruit en haar Gastronomie organiseert, dit voorjaar, voor de dertiende keer haar tweejaarlijkse Haspengouwse streekgerechtenwedstrijd “Culinair Haspengouw”. De bekendmaking van de 5 laureaten en de winnaar van de eerste prijs door gouverneur Herman Reynders, vindt plaats op maandag 24 april, in het cultureel centrum Mozaïek en dit tijdens een culinaire happening, waarbij het winnend gerecht ter degustatie wordt aangeboden.

De wedstrijd wordt door de Kortessemse confrerie georganiseerd i.s.m. de provincie Limburg, de veiling van Borgloon BelOrta, de Loonse siroopfabrieken, de brouwerij van het Binkbier uit Kerkom, de gemeente Kortesem en een aantal andere Haspengouwse gemeenten. Jacques Vanwijck voorzitter van de gastronomische commissie van de Kortessemse Confrerie: “De wedstrijd richt zich dit jaar tot de Limburgse hotelscholen met de bedoeling om jong kooktalent te ontdekken door het bereiden van streekeigen gerechten op een innovatieve wijze. Er werden door de jury, o.l.v. traiteur Gerard Jeurissen, vooraf drie verplicht te gebruiken basisingrediënten vastgelegd: lamsvlees, Haspengouws fruit en ‘Bink’ bier. Uiteindelijk werden vanuit de hotelscholen van Hasselt en Herk de Stad 6 koppels weerhouden. Yachou, Dranchkov’ska, Fiona, Jordy, Wouter, Stijn, Audry, Yannick, Vamnui, Tiziana, Emile en Ruben strijden om de hoogste eer. De verdere selectie van deze jonge koks gebeurde op basis van een live kookwedstrijd.” Om mee te genieten van deze culinaire happening dien je vooraf in te schrijven door storting van 30 euro (per persoon) op het rekeningnummer BE07 735318187266 van de Confrerie van Kortessem. Uw inschrijving dien je per mail te bevestigen jef.nelissen@telenet.be 0494/329191.

 

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio