Weekendwerknemers Ikea leggen werk neer

Weekendwerknemers Ikea leggen werk neer

Weekendwerknemers Ikea leggen werk neer

Genk - Afgelopen weekend hebben de weekendwerknemers van het Ikea distributiecentrum in Winterslag het werk neergelegd. Ze willen 7,5 procent meer loon zoals hun collega’s die door de week werken. Inmiddels is een sociaal bemiddelaar aangevraagd.
“De wet op het toekennen van die 7,5 procent bestaat al van 2007”, zegt vakbondsafgevaardigde Domenico Sileo. “In de CAO staat dat we gelijkgesteld zijn met degenen die door de week werken. Maar toch hebben we 130 euro per maand minder en dat is niet eerlijk.”

Luc Nijs van de liberale vakbond ACLVB zegt in een reactie dat er al gesprekken zijn gevoerd met de directie. “Daar kregen we te horen dat 4,6 procent al eerder werd toegekend. De directie is bereid om die 2,9 procent bij te betalen. Maar daar zijn de werknemers niet akkoord mee. Ze willen hetzelfde loon als hun collega’s door de week. We erkennen de staking als vakbond.”

De directie van Ikea België bevestigt dat er sociale onrust is in het distributiecentrum in Winterslag. “Er is een sociaal overleg met de verschillende vakbonden”, zegt Nele Bouchier, woordvoerster van Ikea.

“We hebben ook contact opgenomen met het paritair comité en een sociale bemiddelaar aangevraagd. We volgen de stappen zoals ze gevolgd moeten worden bij een sociaal conflict. Over de inhoud hiervan communiceren we enkel intern.”

De 18 weekendwerknemers werken op zaterdag van 6 tot 18 uur en op zondag van 18 tot 6 uur. Of de actie ook gevolgen zal hebben voor de distributie deze week is nog niet duidelijk. In ieder geval hopen werknemers en directie nog voor het weekend tot een akkoord te komen.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio