Meulenberg heeft nu een wijkcentrum

Houthalen-Helchteren - Zaterdag is de parochiezaal in de Bremstraat in Meulenberg heropend als een parochiezaal-wijkcentrum. De bewoners kunnen er met hun vragen terecht bij mensen van verschillende organisaties. Er is ook een gemeenteambtenaar aangesteld om de gemeentelijke diensten dichter bij de mensen te brengen.
In 2009 waren er heel wat problemen rond de parochiezaal waardoor er steeds minder mensen en verenigingen gebruik maakten van de zaal. Maar tijdens de kennismakingsbijeenkomst met de nieuwe pastoor van Meulenberg bleek dat de mensen de zaal graag nieuw leven wilden inblazen.

De parochie kreeg hiervoor de hulp van Simon Ashworth van de vzw Stebo. Hij deed een ronde bij de verenigingen en werkte samen met andere organisaties een plan uit. Resultaat is dat de parochiezaal opnieuw open is voor de verenigingen en vanaf 6 juli bemand wordt door een wijkambtenaar. Ann Hamal van de gemeente is er iedere dinsdag en donderdag beschikbaar voor de inwoners.

Ook de mensen van Stebo zijn er twee volle dagen aanwezig. Een intercultureel bemiddelaar en de wijkagent hebben er ook spreekuur.

“We willen de gemeenschapswachten, de straathoekwerkers en de buurtdienst van vzw Driehoek regelmatig samenbrengen,” zegt Ann. “Zo kunnen we de ‘tendenzen’ in de wijk bespreken en aanpakken.”

Bewoner Nouredinne Ait Mehdi (23) kwam al een kijkje nemen op de opening. “Ik heb heel mijn kindertijd en tienertijd hier doorgebracht,” zegt hij. “Ik vind dit een goed plan.” Een aantal jongeren kon zich tijdens de opening alvast creatief uitleven met het volspuiten van graffiti op een caravan. “Het is de bedoeling dat deze caravan rondtrekt in de wijk en zo een hangplaats wordt voor jongeren,” vertelt Frederik Vaes.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio