Duizenden mensen herdenken slachtoffers gasexplosie Luik

Print
Duizenden mensen herdenken slachtoffers gasexplosie Luik

Duizenden mensen herdenken slachtoffers gasexplosie Luik

In de Waalse gemeente Hannuit hebben duizenden mensen zaterdagnamiddag een herdenkingsplechtigheid bijgewoond voor de slachtoffers van de verschrikkelijke gasexplosie van woensdag in het hartje van Luik.

Enkele van de overledenen (Alexis Robert, Vicky Storms, Charlotte François en Pierre Guilliams) hadden een band met Hannuit. Onder meer de Luikse gouverneur Michel Foret, minister van Financiën Didier Reynders (MR), minister van Kmo's Sabine Laruelle en covoorzitter van Ecolo Jean-Michel Javaux woonden de herdenking bij.

"Buitengewoon enthousiasme"

"Woensdag heeft zich in Luik een drama voltrokken", sprak Hervé Jamar, de burgemeester van Hannuit, de menigte toe. "Onze vier jongeren liggen hier vandaag in de zaal Jean Renard. Ze hadden zoveel projecten in gedachten. Ze wierpen zich in het leven met een buitengewoon enthousiasme, maar het lot heeft hen verenigd in verscheurende omstandigheden."

De moeder van Charlotte François hield achteraf een emotioneel pleidooi waarin ze de regering vroeg om de hulpdiensten niets te ontzeggen.

Zaterdagavond zullen de lichamen van Alexis Robert en de Limburgse Vicky Storms overgebracht worden naar de woning van de familie van Alexis. Komende dinsdag worden ze herdacht in Zolder. Woensdag worden ze gecremeerd in Hasselt.