60 cipiers voor 9 jongeren in jeugdgevangenis Tongeren

Print
60 cipiers voor 9 jongeren in jeugdgevangenis Tongeren

60 cipiers voor 9 jongeren in jeugdgevangenis Tongeren

Tongeren - Terwijl elders in ons land gevangenissen overbevolkt zijn, telt de jeugdgevangenis van Tongeren binnenkort 60 cipiers voor 4 tot 9 gevangenen. "Absurd", zegt Ivan Vandecasteele van de socialistische vakbond ACOD.

"Een politieke beslissing zorgt ervoor dat er vanaf volgende maand 60 cipiers en 6 Vlaamse ambtenaren tewerkgesteld zullen zijn en dat terwijl er maar 4 tot 9 jongeren verblijven", aldus Vandecasteele.

"Wij stellen dan ook voor dat er één verdieping opengesteld wordt voor volwassen gedetineerden", gaat hij verder. "Op die manier zouden er op de ene verdieping 17 jongeren kunnen verblijven en op de andere zo'n 36 volwassenen."

"Daarnaast verhuizen zo'n 26 Franstalige jongeren binnenkort van de gesloten instelling in Everberg naar de gevangenis van Saint-Hubert. Die plaatsen kunnen opgevuld worden door delinquenten uit Tongeren, zodat er daar enkel volwassenen zullen verblijven. In beide gevallen betekent het geen meerkost voor de regering", besluit Vandecasteele.

Ontspanningsmogelijkheden

Ondertussen heeft de regering beslist dat de ontspanningsmogelijkheden in de jeugdinstelling van Tongeren uitgebreid worden.

Momenteel zijn die beperkt tot vier wandelmomenten, maar nog dit jaar komt er onder andere een sportvloer als ondergrond voor de gemeenschappelijke wandeling.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio