Speeltuin De Motten voortaan beter toegankelijk

Print
Tongeren - Na enkele maanden van renovatiewerken is woensdag de vernieuwde speeltuin De Motten officieel heropend. Voor deze vernieuwingen stonden kindvriendelijkheid, groenaanplantingen en toegankelijkheid centraal. Zo werden er een zandtafel en een transportbaan voor rolstoelgebruikers geïnstalleerd. Verder werd de speeltuin gedraineerd en werden er paadjes aangelegd. Kostprijs: 200.000 euro, waarvan 114.000 euro betaald wordt door de provincie.
Schepen van Jeugd Gerard Stassen is tevreden over het resultaat: “Deze zandspeeltuin opende in 1958. In 1992 kwam er een grote renovatie met o.a. de aanleg van een verkeerspark. Maar met de recente aanpassingen oogt de speeltuin modern, veilig en aantrekkelijk. De stad wil extra inspanningen leveren om te blijven innoveren en ervoor te zorgen dat onze jeugd een aangename speelplek heeft, waar ze goede herinneringen aan overhoudt.”
Speeltuin de Motten heeft ook regionaal een niet te onderschatten belang en lokt heel wat bezoekers van buiten Tongeren. Daarom heeft de provincie Limburg financiële middelen vrijgemaakt om dit project te ondersteunen. “Vanuit het Limburgfonds werd 1 miljoen euro vrijgemaakt om de kwaliteit van zeven speeltuinen te verbeteren”, zei gedeputeerde Hilde Claes. “De Motten is een mooi voorbeeld geworden. Hier werd de toegankelijkheid, bereikbaarheid, veiligheid en speelkwaliteit verhoogd.”
strong>Park

De stad heeft nog meer plannen voor het stadspark. Er is een ontwerper aangesteld die een totaalvisie voor de verdere omgeving zal maken.
“Het is de bedoeling dat de twee parkgedeelten samensmelten tot één groot stadspark met tal van recreatiemogelijkheden”, weet burgemeester Carmen Willems.
“Het nieuwe park, met speelbos, zal zich uitstrekken van aan cc De Velinx tot aan de hondsdressuur. Er komt tevens een parkeerruimte voor 300 personenwagens en 10 bussen. Dit is een verdubbeling van het huidige aantal aangeboden parkeerplaatsen. Aan de ingang komen er twee parkeerplaatsen voor gehandicapten. De Finse piste wordt uitgebreid, het basketveld en het skatepark worden heringericht.”

DiRo

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio