Opnieuw Neknominate-dode: Brit (20) sterft na twee glazen gin

Print
Opnieuw Neknominate-dode: Brit (20) sterft na twee glazen gin

Opnieuw Neknominate-dode: Brit (20) sterft na twee glazen gin

De hype rond Neknominate, waarbij jongeren worden uitgedaagd om op een zo spectaculair mogelijke manier alcohol te drinken, heeft alweer een nieuwe dode geëist. De 20-jarige Bradley Eames postte een filmpje op Facebook waarin te zien is hoe hij twee grote glazen gin achter elkaar opdrinkt. "Dit is hoe je écht drinkt", schreef hij nog. Vier dagen later werd Bradley dood teruggevonden. De Britse rugbyspeler is het vijfde slachtoffer voor wie het drankspelletje fataal afloopt. Dat schrijft The Mirror.

In het filmpje is te zien hoe Bradley twee theezakjes in de gin dompelt. Daarna probeert hij om het goedje in één teug leeg te drinken, maar stopt halverwege om te kokhalzen. Na het eerste glas beginnen zijn handen hevig te trillen. Toch slaagt hij erin om een tweede glas volledig achterover te slaan, waarna hij zich naar de camera draait en zijn twee duimen omhoog steekt. Niet lang na het posten van de video klaagde de Brit dat hij zich niet goed voelde. Volgens een vriend schreef hij nog dat zijn buik pijn deed.

Vier dagen later werd de twintiger dood teruggevonden in zijn woning in Nottingham. Bezorgde vrienden hadden hem nog gewaarschuwd voor de gevaren van het spel, maar hij zei dat hij wou "laten zien wie de baas is". Bradley zou met de twee glazen gin een equivalent van 30 gin-shots gedronken hebben, en dat in twee minuten tijd. Een vriend van de familie zegt dat de dood van de Brit hoogstwaarschijnlijk gelinkt is aan de Neknominate. De politie onderzoekt momenteel of de twintiger inderdaad gestorven is aan een overdosis alcohol.

Vijfde slachtoffer

Bradley is al de vijfde aan wie het drankspel het leven heeft gekost. Eerder overleden twee Ierse jongens van 19 en 22 jaar na een uitdaging. De politie onderzoekt nog of ook de dood van de 29-jarige Stephen Brooks uit Cardiff gelinkt kan worden aan het drankspel. Ook de 20-jarige Isaac Richardston stierf na het drinken van een dodelijke cocktail van whisky, wodka, wijn en bier voor een Neknominate-uitdaging.

EDu, Foto Facebook: Bradley Eames