Ford Genk

Genk trekt 20 miljoen euro uit voor uitvoering SALK

Print
Genk trekt 20 miljoen euro uit voor uitvoering SALK

Genk trekt 20 miljoen euro uit voor uitvoering SALK

De stad Genk trekt dit jaar 20 miljoen euro uit voor de uitvoering van het SALK-plan voor de provincie. Dat maakte burgemeester Wim Dries vandaag bekend.

Hoe wordt die 20 miljoen euro verdeeld?

  • 16 miljoen euro gaat naar de verdere ontwikkeling van het Thor Park op het voormalige mijnterrein van Waterschei. "Middels diverse opleidingsinitiatieven kan Thor Park dé technologiecampus worden", klinkt het. Bedoeling is om er een internationaal expertisecentrum op vlak van fotovoltaïsche technologie te huisvesten.
  • 1,6 miljoen euro gaat naar de ontwikkelingen op reeds bestaande industrieterreinen. De aandacht van de stad gaat, na de aangekondigde sluiting van de Ford-fabriek, meer dan ooit naar Genk-Zuid. Cleantechprojecten staan daarbij hoog op de agenda.
  • De stad blijft ook investeren in C-mine. De site krijgt dit jaar 2 miljoen euro. Twee maanden voor de opening van het businesscentrum C-mine Crib heeft de stad al vier contracten in de wacht gesleept, samen goed voor vijftig bijkomende voltijdse banen.

Eerder dit jaar maakte de stad al bekend dat ze kandidaat is voor een nieuwe gevangenis. Dat project zou zo'n 500 jobs kunnen opleveren.

Task Force

Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) was vandaag in Limburg voor de vergadering van de Task Force. Daar werd vastgelegd hoe het nu verder moet met het SALK, het Strategisch Actieplan Limburg in het Kwadraat. Tegen mei zou er een concreet zesjarenplan om de Limburgse economie te boosten op tafel moeten liggen.

Bekijk de beelden via TVL:

ToMas
Foto CN: Thor Park