Ford Genk

Ford België: "Krachtig signaal dat we niet hadden verwacht"

Print
Ford België: "Krachtig signaal dat we niet hadden verwacht"

Ford België: Krachtig signaal dat we niet hadden verwacht

Genk - Niet alleen de werknemers, maar ook de directie van Ford in België is heel blij dat het management in Amerika heeft bevestigd dat de nieuwe Mondeo volgend jaar in Genk zal worden gebouwd. "Dit is een krachtig statement dat ook wij niet hadden verwacht", aldus woordvoerder Jo Declercq.

"We hadden niet gedacht dat ze zo concreet de exacte datum zouden bekendmaken", verklaart Jo Declercq.

"Tot dusver heeft de bedrijfstop op geen enkel moment in zijn kaarten laten kijken wat de toekomst van de Europese fabrieken betreft. Dat nu wordt gesteld dat de nieuwe Mondeo effectief in productie gaat, en meer bepaald in de fabriek van Genk, is dus een forse stap vooruit. We mogen deze beslissing dan ook als een signaal zien dat de speculaties over doemscenario's uit de lucht waren gegrepen", besluit de woordvoerder.

Minister De Coninck "verheugd"

Minister van Werk Monica De Coninck reageert net als de Belgische directie en de vakbonden verheugd op de bevestiging door Ford dat de nieuwe Ford Mondeo wel degelijk naar Genk komt. De minister is verheugd voor de werknemers dat het doemscenario er niet komt, en is ook tevreden dat er zo snel duidelijkheid is gekomen.

Belga
Foto SD