Sterke Duivels stranden op 1-1

Print
Sterke Duivels stranden op 1-1

Sterke Duivels stranden op 1-1

De Rode Duivels hebben tegen Kroatië gelijkgespeeld. Een vroeg doelpunt van Perisic werd op slag van rust uitgewist door Gillet. In de tweede helft werden de bezoekers overklast door sterke Duivels, maar die konden niet meer scoren.


De Rode Duivels begonnen in een kolkende Heizel - opgewarmd door School is Cool - met Benteke (voor Mirallas) en Defour (voor Fellaini). Ciman en De Ceulaer vielen in extremis naast de kern. De Kroaten kozen met Mandzukic en Jelavic voor twee spitsen.

Onder het goedkeurend oog van prins Filip en premier Elio Di Rupo begon de match met een kleine domper. Net als tegen Nederland werd het volkslied van de bezoekers ontsierd door een fluitconcert. Onnodig en ongepast voor een wat een gala-avond moest en zou worden.

De Rode Duivels begonnen veelbelovend met een schot van Witsel, maar na 5 minuten legde Perisic de 0-1 tegen de touwen. Zijn eerste doelpunt voor Kroatië, met dank aan een afwezige defensie. De Duivels moesten komen en kwamen ook, maar Kroatië zette hoog druk en in de duels ging het hard tegen hard. Een hardwerkende Benteke kon twee kansjes afdwingen, maar wanneer de Kroaten over de middenlijn kwamen, was het alle hens aan dek voor de Duivels.

Wereldgoal

Na een nerveus eerste half uur verwaterde het spel. De Kroaten lieten België graag komen en hadden de match onder controle. Eén keer kon Hazard met een prachtig hakje Benteke vrijspelen, maar die tikte de bal te ver voor zich uit. Met nog 5 minuten te gaan kwamen de Belgen weer opzetten, maar het werd net niet voor Benteke en Mertens. Voor Gillet werd het net wel, hij nam een afvallende corner in één tijd prachtig op de slof en zorgde voor de verdiende 1-1 aan de rust.

De tweede helft begon aan een hoog tempo, maar met slordigheden aan beide kanten. Jelavic kon gelukkig niet profiteren na een slechte terugspeelbal van Defour. Na 5 minuten zette Witsel zich knap door en bediende hij Benteke. Simunic kon gelukkig voor de bezoekers de reuzekans van de lijn halen. De Belgen controleerden de match en een kregen een grote kans op de counter. Mertens zette zelf een tegenaanval op, maar faalde bij de beslissende pas.

Slotoffensief

De Belgische storm ging weer liggen en het tempo zakte. Dembele en Gillet pakten twijfelachtige gele kaarten en Wilmots greep in. Met nog 25 minuten op de klok vielen Fellaini en De Bruyne in, Defour en Dembele mochten gaan rusten. De wissels leverden bijna direct resultaat op, De Bruyne vond Benteke, maar diens schot werd afgeblokt. Wilmots was duidelijk niet tevreden met een punt, met Mirallas voor Mertens kondigde hij een slotoffensief aan. Dat kwam er en de invallers maakten bijna het verschil, De Bruyne bereikte Mirallas, maar die miste zijn schot.

De grootste kans was uiteindelijk voor Vida, hij kopte een hoekschop van dichtbij naast de kooi van Courtois. Zo bleef het 1-1, op basis van de tweede helft een gemiste kans tegen het (tweede) sterkste team van de reeks.

Na twee speeldagen leiden Servië, België en Kroatië in groep A met 4 punten. Schotland heeft er 2, Macedonië 1. Wales heeft als enige ploeg nog geen enkel punt.

Lees ook: 6-1-winst voor Servië, problemen voor Schotland

WIMI