Twee meisjes overleven mysterieuze moordpartij in de Alpen

Print

Twee meisjes overleven mysterieuze moordpartij in de Alpen

Een mysterieuze gewelddadige misdaad heeft in de Franse Alpen het leven gekost aan drie Britse toeristen en een fietser uit de buurt. Eén vierjarig meisje overleefde de schietpartij door zich in de auto onder de benen van haar overleden moeder te verschuilen. Een ander meisje (7) raakte zwaargewond en is intussen buiten levensgevaar.

Een fietser vond rond middernacht een Britse BMW met de lijken in het Oost-Franse dorpje Chevaline, in de buurt van het meer van Annecy. Een dode man zat achter stuur en twee dode vrouwen lagen op de achterbank van de wagen. Vlakbij de auto lagen een vijftiental kogelhulzen, waarschijnlijk afgevuurd met een automatisch geweer.

Naast de BMW werden ook een zwaargewond 7-jarig meisje en een dode fietser aangetroffen.

Engels

Het 4-jarig meisje had zich urenlang stilgehouden en werd rond middernacht door de speurders ontdekt. Het kind werd met schotwonden in kritieke toestand voor een spoedoperatie naar een ziekenhuis in Grenoble gebracht. Ondertussen is ze buiten levensgevaar. De dokters menen dat ze binnen enkele dagen kan verhoord worden, al is ze nog erg jong om te vertellen wat er precies gebeurd is.

"De kleine spreekt Engels. Ze zegt lawaai gehoord te hebben, en geschreeuw, maar ze kan niets meer vertellen, ze is nog maar vier jaar oud", aldus de procureur van Annecy, Eric Maillaud

Camping

De identiteit van de slachtoffers is intussen bekend. Het gaat om een Britse familie die op vakantie was op de camping van Saint-Jorioz. De vader kon vrij snel geïdentificeerd worden, hij had zijn persoonsgegevens achtergelaten op de camping. Over de identiteit van de twee vrouwen blijft het gerecht nog op de vlakte, maar het zou om de vrouw van de man en een grootmoeder gaan.

De gedode fietser is een veertiger uit Ugine in de Savoie en hij zou drie kinderen hebben, zo schrijft de regionale krant Le Dauphiné Libéré.

Het zevenjarig Brits meisje dat bij de schietpartij zwaargewond raakte, is buiten levensgevaar. Ze zou een schedelbreuk hebben opgelopen. De twee overlevende meisjes staan onder bescherming van de politie.Familiedrama?

Over de mogelijke aanleiding voor het bloedbad, is er voorlopig geen informatie. "Rekening houdend met wat we zien, moeten we zeker voorkeur geven aan een criminele piste", aldus de procureur. Maar hij sluit niets uit, ook een familiedrama niet.

Speurders blijven nog een tijdlang ter plaatse om onder meer DNA-sporen te verzamelen, getuigen en sporen van eventueel een ander voertuig te zoeken. Zestig gendarmes zijn ter plaatse.

Belga
Foto's AFP/Kaart Google Maps