Club Brugge wint topper tegen Standard

Print
Club Brugge wint topper tegen Standard

Club Brugge wint topper tegen Standard

Club Brugge heeft zondagnamiddag de topper tegen Standard Luik gewonnen. Na een leuke en spektakelrijke wedstrijd werd het 4-2. Door deze overwinning verstevigt Club Brugge zijn leidersplaats. Het telt voorlopig vijf punten meer dan Anderlecht, dat het om 18 uur nog opneemt tegen Racing Genk.

Blauw-zwart startte hevig aan de wedstrijd. Een vrije trap van de Spanjaard Víctor Vazquez ging maar rakelings naast de paal. Enkel minuten later was de openingstreffer een feit. Carlos Bacca kopte een uitstekende voorzet van Carl Hoefkens in de kruising binnen. Diezelfde Hoefkens zorgde erna voor dat de Rouches langszij konden komen. Hij raakte de bal in de zestien met de hand en de bal ging op de stip. Ignacio María González zette de strafschop om.

Brugge had het overwicht en dat resulteerde na een twintigtal minuten in een 2-1 voorsprong. Jelle Van Damme maakte dezelfde handsfout als Hoefkens en ref Delferière wees opnieuw naar de stip. Lior Refaelov knalde de bal in de hoek van het doel. Na de 2-1 kwamen de Luikenaars beter in de match, maar het was toch Club dat zijn voorsprong kon uitbreiden. Een snelle counter kwam bij Vazquez, die Meme Tchité perfect diep stuurde. Oog in oog met Eiji Kawashima faalde de ex-Rouche niet.

Tweede helft

Beide ploegen waren nog maar net uit de kleedkamer of William Vainqueur pegelde een verre trap al hard richting doel. Jorgacevic pakte de bal van de Fransman met een tijgersprongetje. Standard ging naarstig op zoek naar de aansluitingstreffer, terwijl het aantal kansen van de thuisploeg afnam. De Bruggelingen hielden echter het overwicht in een teleurstellende tweede helft.

Op tien minuten van het eindsignaal was het bijna raak voor Bacca, maar hij faalde tweemaal. Eerst werd zijn kopbal gered door Kawashima, erna werd zijn schot afgeblokt Het bleef heet voor het doel van de Japanse doelman, maar de Colombiaanse spits kwam niet tot een schot. Verrassend genoeg viel het doelpunt wel aan de overkant. David Biton trapte na wat geharrewar de bal in het doel van Jorgacevic. De hoop van de ploeg van de Nederlander Ron Jans werd al snel de kop ingedrukt. Tchité en Bacca speelden een counter perfect uit en die laatste trof dit keer wel raak. het bleef 4-2.

Foto: De spelers van Club Brugge vieren feest met de mascotte

Foto Belga