Kinderbordeel op Gentse Feesten schokt

Print
Kinderbordeel op Gentse Feesten schokt

Kinderbordeel op Gentse Feesten schokt

Ondanks stevige plensbuien kenden de 'Gentsche Fieste' een geslaagde start met een massa bezoekers. De meest spraakmakende van de zowat 4000 activiteiten is het kinderbordeel van de vzw Cirq.

Het pleintje aan de Willem De Beersteeg, waar Batabang: het einde van de wereld te zien is, wordt zonder twijfel het meest spraakmakende plekje van de Feesten. Met onder meer een kinderbordeel kiest vzw Cirq voor een omstreden aanpak.

"We weten allemaal dat de wereld in december 2012 zal vergaan. Wij laten de mensen al even zien hoe het er de laatste tien dagen aan toe kan gaan, zodat iedereen voorbereid is", verklapt David Miroir van het kunstcollectief "Zo laten we de kinderen als volwassenen schminken en zelfs als bomma en bompa, zodat ouders een beeld krijgen hoe hun kind er later had kunnen uitzien."

Mensenbeenhouwerij

Maar vzw Cirq schrikt ook niet terug voor choquerende thema's. Zo is er ook een mensenbeenhouwerij. "Als het einde nadert, is er onvoldoende voedsel en kan er kannibalisme voorkomen. Daarom tonen we alvast wat de lekkerste stukjes van het menselijke lichaam zijn", zegt Miroir. Ook volwassenen kunnen opgebaard worden. Ze kunnen in een doodskist hun testament schrijven.

Naast die vrij lugubere kamers maakt Cirq vooral ophef met de Kindersurprise, een bordeel voor kinderen. De kinderen kunnen hier kennismaken met seks. "Het gaat niet om vettige dingen, want het is voor kinderen bedoeld. Met ons programma tasten we altijd de grenzen af. Ik merk dat we alleen maar positieve reacties krijgen van ouders en kinderen", stelt de organisator.

Guy Van Vliet

Foto: Evelien de Jonghe

Lees meer over de festivals