Gamer in hongerstaking voor Afrika

Print
De Antwerpse gamers Chiren Boumaaza, aka Athene, en Reese Leysen houden een online hongerstaking met als doel één miljoen euro én voldoende media-aandacht voor hongerend Afrika.

Chiren Boumaaza (31), in gamemiddens gekend als Athene, en Reese Leysen hebben een patent op acties waarmee ze wereldwijd media-aandacht krijgen. Zo pakten ze een paar jaar geleden uit met het idee van een ‘Universiteit voor Gamers’ en scoorden een wereldhit op Youtube (zie onder).

In eigen land zijn ze dan weer wereldberoemd als de stichters van de NEE-beweging in Antwerpen.

Merckx van 'World of Warcraft'

Maar pas echt naam verwierf Chiren Boumaaza als gamer. In dat clubje geldt hij als een levende legende, de Merckx van ‘World of Warcraft.’

Zo toevallig is het dus niet dat Boumaaza en zijn vriend Leysen erin slagen om met hun initiatief Share-Craft in een paar dagen 350.000 dollar in te zamelen voor het goede doel, al is het maar door van 19u tot 23u ‘real live’ te gaan op het internet.

Maar waarom doen de twee vrienden uit Merksem het? “Om de honger in Afrika te stillen, natuurlijk. We willen iets doen aan de oorverdovende mediastilte rond de ramp in de Hoorn van Afrika”, zegt Reese. “Tegelijkertijd willen we ook voor eens en altijd duidelijk maken dat gamers geen autistische psychopaten zijn die alleen maar wakker liggen van hun spelletjes.”

Toen Chiren op 14 april besliste om in hongerstaking te gaan wordt de community plots wakker en stond de teller na een week op 350.000 dollar staat. “Het gaat snel”, zegt Reese. “Maar de bron raakt opgedroogd. Gamers zijn vooral jonge mensen, zonder veel middelen. Daarom willen we met onze actie nu de muren rond de gaming community openbreken en zo veel mogelijk mensen van buiten betrekken. Als we daarin slagen, dan is dat een wwwin-situatie voor iedereen. ”

Gunter Willekens

Foto: Bert Hulselmans

Bekijk de YouTube-hit 'universiteit voor gamers':