Gent wint in Kortrijk met 1-4

Print
Gent wint in Kortrijk met 1-4

Gent wint in Kortrijk met 1-4

De zege die AA Gent broodnodig had, pakte het ook al had het - meer nog dan een scorend duo Mboyo-Brüls - een sublieme doelman nodig om in de lange periode van een 1-3 tussenstand de voorsprong vast te houden.

Net als een week eerder tegen Standard, stond het na elf minuten 1-1. De thuisploeg was even tevoren op voorsprong gekomen na een vlam van Pavlovic die door Padt atletisch in corner werd geduwd. Die cornerbal kwam tot bij Chavarria die hem aanreikte aan Nebosja Pavlovic. De Serviër duwde de voorzet uitgemeten in het hoekje binnen. Ilombe Mboyo kon wat later een voorzet van Baric fraai in de verste hoek koppen.

Een kwartier later liet het defensieve luik van KVK zich een tweede keer op een blunder betrappen. Kristof Van Hout leek een bal van Mboyo op te rapen maar liet die dan via zijn handen over de doellijn stuiteren. En er kwam nog meer: nadat Zukanovic bij een hoekschopfase morste met een open kans, stuurde Coulibaly meteen Mboyo diep. Die stak de bal tot bij Brüls die simpel afrondde.

Iets na het uur maakte Christian Brüls op aangeven van Coulibaly de 1-4, even zigzaggend voor de uitkomende Van Hout. Die zwaaide even later nog een heerlijke vlam van Brüls van onder de lat weg. Na de 0-4 in de competitie ziet ook de 1-4 er feller uit dan het wedstrijdbeeld.

Eddy SOETAERT

Foto Belga