Limburgse whizzkid vangt 900.000 euro

Print
Limburgse whizzkid vangt 900.000 euro

Limburgse whizzkid vangt 900.000 euro

Davy Kestens, de jongeman uit Herk-de-Stad achter TwitSpark, heeft 1,125 miljoen dollar (bijna 900.000 euro) opgehaald bij verschillende financiers. Eén daarvan is de Limburgse investeringmaatschappij LRM, die met 250.000 dollar de grootste geldschieter is. Dat meldt Data News.

TwitSpark is een tool die gesprekken over een merk of over een product oppikt op Twitter. En de grote en kleine merken willen natuurlijk maar wat graag weten wat er over hen getwitterd wordt.

Nadat het Brusselse reclamebureau DDB de tool TwitSpark gebruikte tijdens de lancering van een campagne voor VW, werd de jonge softwarebouwer voortdurend benaderd door multinationals, banken en internetbedrijven. Om de lancering wat meer power te geven, koos Kestens nochtans voor een injectie via een groep van businessangels. Die brachten samen 1,125 miljoen dollar aan.

De Limburgse investeringsmaatschappij LRM is de grootste investeerder met 250.000 dollar.

Met het geld wil Kestens zijn product nog verbeteren en in de markt zettten. De Limburgse wizzkid denkt er overigens aan om zich permanent in San Francisco te gaan vestigen.

DC