Microsoft van start met innovatiecentra in Genk en Kortrijk

Print
Microsoft van start met innovatiecentra in Genk en Kortrijk

Microsoft van start met innovatiecentra in Genk en Kortrijk

Gisterenavond is in Genk en Kortrijk het Microsoft Innovation Center (MIC) Vlaanderen gelanceerd. Doel is ondernemerschap in ICT-toepassingen te stimuleren en zo in drie jaar 300 nieuwe banen te creëren.

Het MIC is ontstaan in een samenwerkingsovereenkomst tussen lokale en Vlaamse overheid enerzijds en Microsoft Belgium en enkele met Microsoft vertrouwde ondernemingen anderzijds.

De vzw, die in dit kader tot stand kwam, moet de drijvende kracht zijn om de doelen van het project te realiseren. “Dat wil zeggen dat vanuit die vzw ICT-projecten uit de welzijns- en gezondheidszorg in Vlaanderen gestimuleerd zullen worden”, zegt Philippe Rogge (foto), algemeen directeur van Microsoft België.

Om de werkingskosten van de vzw te financieren wordt jaarlijks een bedrag van 1,4 miljoen euro uitgetrokken. De helft daarvan komt van de lokale overheden van Kortrijk en Genk en van de Vlaamse overheid. De andere helft draagt Microsoft en diens partners.

In 2009 werd in Bergen een eerste Microsoft Innovatie Center opgericht. Doel was 250 nieuwe banen creëren. “Het zijn er nu al 266 geworden”, aldus nog Rogge.

CN