Door poetsvrouw afgetroggelde jongeman stierf na oplichting

Print
Door poetsvrouw afgetroggelde jongeman stierf na oplichting

Door poetsvrouw afgetroggelde jongeman stierf na oplichting

Tongeren - De 22-jarige Geoffrey Hermans, die door de Tongerse poetsvrouw van zijn gezin Nancy G. 20.000 euro afhandig werd gemaakt, is gestorven zonder te weten dat de berichtjes die hij had ontvangen niet afkomstig waren van het meisje op wie hij verliefd was. Het was haar moeder die in haar naam sms'en had verstuurd om de doodzieke jongen op te lichten.

"Nancy G. is in november 2009 bij ons komen poetsen", doet vader Ronny Hermans, die toen al enige tijd weduwnaar was, het verhaal in Het Nieuwsblad. "Ze maakte meteen avances naar me. Ze stuurde sms'jes met de vraag om iets te gaan drinken. Ik heb de boot afgehouden."

Bloedvaatziekte

Daarom richtte de vrouw haar pijlen op Ronny's zoon Geoffrey, die geboren werd met een zeldzame bloedvatziekte die zijn longen aantastte. De jongeman was verliefd op de dochter van de poetsvrouw, R.. Daarop gaf de moeder hem een gsm-nummer, zogezegd om te sms'en - en dus niet te bellen - met het meisje.

"De vrouw aan de andere kant van de lijn beloofde met hem naar de bioscoop te gaan, maar er kwam altijd iets tussen", gaat Geoffrey's vader verder. "Ze begon plots geld te vragen. Een keer 500 euro, dan weer 750 euro. Haar moeder zat in slechte papieren, zei de dochter. Het meisje dreigde zelfs met zelfmoord als hij het geld niet met de moeder zou meegeven."

Zo maakte de poetsvrouw in totaal 20.000 euro buit. De jongen gaf zijn bankkaarten af en ging uiteindelijk zelfs geld lenen bij zijn eigen familie.

Ruzie

De geldproblemen die hij daardoor kreeg, bezorgden Geoffrey wel problemen met zijn vader. "Hij vertelde me alles, en beloofde dat hij geen geld meer zou geven. Daarna merkte ik dat er toch nog geld van zijn rekening verdween. We hebben daar woorden over gehad. Geoffrey stierf voor dat was bijgelegd. Pas achteraf ontdekte ik dat Nancy met zijn bankkaart geld afhaalde."

"Hij wou helpen", zucht zijn vader. "Natuurlijk was hij ook verliefd. Hij kende wel meisjes, maar die waren net zoals hij ziek. Het gevoel dat er eindelijk een gewoon meisje aandacht voor hem had, betekende zo veel. Geoffrey is op 2 juni 2010 gestorven, zonder te weten dat de berichtjes niet van R. kwamen. Misschien is dat een troost."

Nancy G. riskeert 8 maanden cel en 100 euro boete. Ze beweert wel dat haar dochter van niets wist. Op 4 april velt de Tongerse rechtbank een vonnis in de zaak.

Foto inmemoriam.be

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio