Moordverdachte Marijke Francis onder hypnose verhoord

Print
Moordverdachte Marijke Francis onder 
hypnose verhoord

Moordverdachte Marijke Francis onder hypnose verhoord

Gingelom - Didier C. (44) en Kevin D. (19) blijven in de cel op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Marijke Francis (21) uit Montenaken. Dat heeft de raadkamer van Hasselt gisteren beslist. Van een doorbraak in het onderzoek is nog geen sprake. Kevin D. werd inmiddels onder hypnose verhoord, hij is allesbehalve standvastig in zijn verklaringen. Bovendien blijven getuigen beweren dat zij Marijke in augustus, twee maanden na haar verdwijning, nog hebben gezien.

Didier C., de vriend van Marijke Francis, en Kevin D., haar buurjongen, verdwenen een maand geleden, op zaterdag 17 december, achter de tralies. Dat gebeurde onder meer na een verhoor van Kevin D.

De speurders wilden van de 19-jarige buurjongen weten wat hij enkele uren na de verdwijning van Marijke Francis op woensdag 29 juni deed in de buurt van het wachtbekken langs de E40. Zijn gsm was daar op dat ogenblik getraceerd. Kevin D. kwam toen met het verhaal op de proppen dat hij daar samen met Didier C. naartoe was gereden om het lichaam van Marijke te dumpen. En dat hij voordien toeschouwer was geweest van een tragisch voorval in het huis van zijn jonge buurvrouw.

Tijdens een hoogoplopende ruzie had Didier, aldus Kevin D., Marijke met haar helm op het hoofd geslagen. Maar de buurjongen verklaarde achteraf dan weer dan hij dat toch niet heeft gezien.

Raadsel

Zoekacties naar een spoor van Marijke Francis in het wachtbekken langs de E40 leverden alvast niets op. Aan de verklaringen van Kevin D. kan getwijfeld worden want in het onderzoeksdossier zitten gedetailleerde getuigenissen van mensen die beweren dat zij Marijke nog in augustus, twee maanden na haar verdwijning op 29 juni, nog hebben gezien. De vrouw had volgens hen nog voor haar verdwijning te kennen gegeven dat “zij weg zou gaan” en dat ze “haar nog zouden vinden”. Het blijft alsnog één groot raadsel wat de jonge vrouw uit Montenaken precies is overkomen. Het onderzoek wordt voortgezet door de federale gerechtelijke politie van Hasselt.

Nancy Vandebroek

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio