Frankrijk wil strengere Europese regels voor lekkende borstimplantaten

Print
Frankrijk wil strengere Europese regels voor lekkende borstimplantaten

Frankrijk wil strengere Europese regels voor lekkende borstimplantaten

Frankrijk vraagt om nieuwe Europese regels rond medische hulpmiddelen zoals borstimplantaten, nu het schandaal rond de lekkende borstimplantaten ook in Groot-Brittannië en andere landen opkomt. "Een simpel label volstaat simpelweg niet", zegt Frans minister van Volksgezondheid Xavier Bertrand.

Medische hulpmiddelen zijn momenteel ruim gedefinieerd als toestellen of accessoires die tot doel hebben een fysieke respons uit te lokken in het lichaam. Ook antirimpelinjecties vallen bijvoorbeeld onder deze categorie. Net als geneesmiddelen wil Frankrijk die nu aan licenties onderwerpen.

Terugroeping

Donderdag zit een reeks experten in Frankrijk ook samen voor advies over het implantatenschandaal. Zij moeten uitzoeken hoe de "terugroeping" van tienduizenden implantaten van de Franse firma Poly Implant Protheses best wordt aangepakt.

Verwijderingsoperaties

De regering toonde zich al bereid de verwijderingsoperaties te betalen voor de 30.000 betrokken Françaises. Verwacht wordt dat de ziekenhuizen speciale operatie-units zullen opzetten voor de ingrepen.

45.000 Britse vrouwen

Intussen komt de Britse regering onder druk om het Franse voorbeeld te volgen, aangezien tot 45.000 Britse vrouwen eveneens implantaten van het betrokken bedrijf geïmplanteerd kregen. Wereldwijd zou het om meer dan 300.000 vrouwen gaan.

Foto Photo News