Supermarktketen Albert Heijn lonkt naar Lommel

Print
Supermarktketen Albert
 Heijn lonkt naar Lommel

Supermarktketen Albert Heijn lonkt naar Lommel Foto:

Lommel - Albert Heijnwil tegen 2016 minstens50 warenhuizen openenin Vlaanderen. De Nederlandsesupermarktgigant"verkent" momenteelook Limburg en denktaan een winkel in Lommel.In de andere Limburgsegrensgemeentenmet Nederland zijn er noggeen gesprekken gevoerdmet Albert Heijn.

Uit een rondvraag van de redactie van Het Belang van Limburg bij Limburgse gemeenten blijkt dat Albert Heijn grote interesse heeft voor een vestiging in Lommel. Zo bekijkt het stadsbestuur van Lommel momenteel welke locatie het meest geschikt is voor een winkel.

In de tien andere Limburgse grensgemeenten met Nederland - Neerpelt, Hamont-Achel, Bocholt, Bree, Kinrooi, Maaseik, Dilsen-Stokkem, Maasmechelen, Lanaken en Riemst - zijn er nog geen gesprekken gevoerd met Albert Heijn. Ook in Hasselt, Sint-Truiden, Tongeren of Bilzen werd er nog geen contact met het stadsbestuur gezocht.

Al wil dat niet automatisch zeggen dat er op die plaatsen geen Albert Heijn zal komen. De Nederlandse supermarktketen gaat immers vaak op zoek naar bestaande en al vergunde projecten om over te nemen, waardoor gemeentebesturen vaak geen weet hebben van de plannen van Albert Heijn in hun gemeente.

Koen SNOECKX

Lees ook: 50 supermarkten van Albert Heijn op komst in België

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio