"Zorg dat er geen tweede Ronald Janssen komt"

Print
"Zorg dat er geen tweede Ronald Janssen komt"

Zorg dat er geen tweede Ronald Janssen komt

Na het lange pleidooi van meester Vermassen was het dinsdagnamiddag de beurt aan de advocaten van de familie van Kevin Paulus. Meester Op de Beeck was opnieuw erg hard voor Ronald Janssen, maar meester Jaspaert (foto boven) nam voornamelijk de Leuvense speurders op de korrel. "Wat scheelde er met dat team?", vroeg hij zich luidop af.

Lees ook: Vermassen toont naaktfoto Ronald Janssen
Lees ook: Vermassen scherp in pleidooi: "Shana's laatste woorden: doe maar"

"Voor doodslag en moord zitten we eigenlijk gebeiteld, laat daar toch geen twijfel over bestaan", begon meester Op de Beeck zijn pleidooi. "De intentie om te doden was er. Dat blijkt onder meer uit het feit dat mijnheer Janssen tweemaal op de slaap mikte toen hij Kevin Paulus doodschoot. Bovendien bulkt het dossier van voorbedachtheid. Zijn 'vijf minutenplan', dat is zever in pakjes. Kevin en Shana zijn nooit aan de deur geraakt. Ze werden opgewacht door iemand met een wapen en een fles brandversneller."

"Ze zouden moeten trouwen in het kerkje van Loksbergen. Het ja-woord in hun leven, zal van iemand anders moeten komen. Tweemaal ja op de vraag van doodslag met voorbedachten rade."

Comité P

Meester Jaspaert ging aanvankelijk verder op dat elan. "We zitten hier met een scenarioschrijver. De vampier van Loksbergen zou tv-programma's moeten maken. We kennen het programma 'Duizenden Zonnen en Garnalen', het is 'Duizend Verzonnen Verhalen'. Maar de stille getuigen zijn de gruwel van die wagen en de gruwel van die foto's."

Nadien ging de strafpleiter in op het onderzoek van de Leuvense speurders. "Er is weinig gedaan met het daderprofiel dat bestond in de zaak-Van Uytsel. Als ik dat lees, begrijp ik dat de minister ons tot zich roept om zich te excuseren. De reactie van de moeder was pakkend. Ze zei tegen de minister dat hij ervoor moet zorgen dat er geen tweede Ronald Janssen komt. 'Zodat geen arme kinderen meer moet meemaken wat mijn Kevin en Shana hebben moeten meemaken', vertelde ze pakkend."

Volg de zitting live via onze reporter ter plaatse:

FiVr