'Kids of Kenya Project' uit Munsterbilzen bouwt school in Kenia

Print

'Kids of Kenya Project' uit Munsterbilzen bouwt school in Kenia

Bilzen - De Munsterse vzw " Kids of Kenya Project " keerde na een verblijf van 6 weken zeer voldaan terug uit Ganja la Simba ( Kenia ).De Primary School ( lagere school ) en 139 leerlingen van het dorpje Ganja la Simba ( 60 km ten zuiden van Mombasa ) worden door de vzw ondersteund.
Op initiatief van Bonnie Steylaerts, die tijdens een vakantie in Kenia in maart 2010 een plaatselijke school bezocht en zich moeilijk met de erbarmelijke toestand kon verzoenen, werd, samen met enkele vrienden, een vzw opgericht in augustus 2010. Destijds zaten 139 leerlingen - verdeeld over 6 klassen lager onderwijs en 1 kleuterklas - slechts in 3 klaslokalen, zonder handboeken, schriften, en schoolbanken, maar ook zonder meest noodzakelijke: water en voedsel.. Na de vele inzamelacties, verkoop van oude spullen op rommelmarkten, een restaurantdag, giften van sponsors en gemeentelijke steun, werd in november 2010 al een eerste project gestart.Twee klaslokalen werden afgewerkt en gerenoveerd : daken vervangen, muren binnen en buiten gepleisterd, vloeren gelegd en alles kreeg in februari 2011 nog een laagje verf. In januari en februari 2011 werden er verschillende kleine projecten gestart en afgewerkt:
 • 52 leerlingen kregen een nieuw uniform en schoenen, alle 119 leerlingen schrijfboeken en -gerief en werden er per 2 kinderen 6 verschillende handboeken aangekocht. Tevens werden er 30 schoolbanken gemaakt die dan ook gepersonaliseerd werden.
 • tijdens de eerste 2 weken werd er ook medische verzorging verstrekt aan een groot aantal kinderen, enkelen moesten zelfs in een hospitaaltje worden behandeld tegen jiggers (diertje dat zich voornamelijk in de voetzolen nestelt en zich dan vol eet) en zelfs een 6-tal tegen schurft.
 • op initiatief van de vzw werd er ook opnieuw gestart met het verder uitgraven van een waterput, die in 2009 door de Rotary-club van Brugge werd gestart maar na 25 meter werd stopgezet. Na 10 meter graven werd er eindelijk water gevonden. Nu zoeken we nog sponsors om een pomp te installeren zodat het water naar de school over een afstand van 80 meter kan gebracht worden. (Kostprijs 2.500 euro)
 • de allerkleinsten kregen van de vzw ook een warme maaltijd. Om de 139 kinderen 1 maaltijd per dag te bezorgen tot het einde van het schooljaar dat loopt tot eind november
 • hebben we 900 euro extra nodig. 80% van de kinderen komen toe zonder maaltijd en moeten dan de ganse dag met een lege maag de lessen volgen.
 • aanplanting van bomen, elk jaar worden er 150 bomen geplant (aankoop 20 eurocent) die dan na 5 jaar voor 5 euro kunnen verkocht worden. Onze voornaamste troeven:
  • elke euro hier verkregen wordt ginder voor 100% geinvesteerd.
  • opvolging door de vzw ter plaatse, elk project wordt persoonlijk begeleid.
  • resultaten worden via onze website www.kidsofkenyaproject.be kenbaar gemaakt.
Mensen of bedrijven die ons financieel willen steunen, kunnen voor verdere informatie steeds op onze website terecht of kunnen gewoon storten op:
 • Rekeningnummer: 973-0078095-44
 • IBAN: BE55 9730 0780 9544
 • BIC: ARSPBE22
Ons eerstvolgend project gaat op 25 maart van start . Er wordt dan door de VZW een derde nieuw klaslokaal bijgebouwd.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio