Stem 'Foert' roept Van Rossem

Print
Stem 'Foert' roept Van Rossem

Stem 'Foert' roept Van Rossem

Gisteren raakte bekend dat ex-beursgoeroe Jean-Pierre Van Rossem opnieuw de politiek in wil stappen. In het tv-programma 'Reyers Laat' legde hij zijn bedoelingen uit. Hij wil enkel als "geestelijke vader" ideeën voor een nieuwe partij, genaamd 'Foert' leveren, maar zelf niet zetelen.

"'Zeg niet Foert, maar stem foert', dat wordt de slogan", zei Van Rossem in het programma. Om de partij snel bekend te laten worden, belde Van Rossem een aantal Bekende Vlamingen met de vraag of ze wilden meedoen.

Ontkenning

In een interview op radiozender Studio Brussel eerder op de dag, ontkent Van Rossem echter nog ten stelligste met een partij bezig te zijn, maar hij laat weten dat de "ultieme uitdaging" is "Tom Waes in de Senaat proberen te krijgen".

Ongelofelijk

Waes zegt echter niets met de hele zaak te maken te hebben en nooit door Van Rossem gecontacteerd te zijn. "Ik vind dat eigenlijk ongelofelijk. Die man betrekt mij bij een plan waar ik niets mee te maken wil hebben", reageert de acteur en regisseur boos in een krant van De Persgroep.

Wat de plannen van Van Rossem nu precies zijn blijft vaag, maar dat hij zich over de rug van Tom Waes in de aandacht heeft willen werken, is overduidelijk.

Lees ook: Van Rossem wil nieuwe partij oprichten